Christopher Nolan

Vielä ei ole kirjain, että henkilö, voit olla ensimmäinen kirjoittaa avoin kirje suomalainen Christopher Nolan.

Sinulle ilmoitetaan sähköpostitse vastauksista kirjeen. Kirjeet sisältävät sähköpostiosoite kelpaa, liikaa kirjoitusvirheitä, herjata tai kommentteja laista poistetaan.

Christopher Nolan, 0 avoimet kirjeet

Tietoja Christopher Nolan
Christopher NolanChristopher Nolan (s. 30. heinäkuuta 1970) on Hollywoodissa vaikuttava brittiläinen elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja.
Nolanin ensimmäinen täyspitkä ohjaustyö Memento (2000) keräsi peräti 39 miljoonan dollarin lipputulot, vaikka tuotantokustannuksia kertyi vain viisi miljoonaa dollaria. Elokuva löytyy arvostetun The Internet Movie Databasen TOP 250 -listan kärkipäästä, ja elokuva toi Nolanille Oscar-ehdokkuuden käsikirjoituksesta yhdessä veljensä Jonathan Nolanin kanssa.
Suurmenestys oli myös norjalaiselokuva Insomnian Hollywood-versio vuonna 2002. Elokuva keräsi yli 110 miljoonan dollarin lipputulot, mutta jäi ilman Oscar-ehdokkuuksia. Tämän jälkeen Nolanille avautui tie ison budjetin elokuviin, kun hän sai luvan filmata uuden Batman-elokuvan. Batman Begins ilmestyi vuonna 2006. Nolan teki elokuvasta huomattavasti realistisemman, kuin aiemmat Batman-elokuvat ja menestys oli suuri. Elokuvan lipputulot kohosivat yli 370 miljoonaan dollariin, ja elokuva sai Oscar-ehdokkuuden kuvauksestaan. IMDB:n TOP 250 -listalta elokuva löytyy 100 parhaan joukosta. Nolanin ohjaustyö The Prestige (2006) löytyy myös TOP 250 -listalta.
Batman Beginsin jatko-osa Yön ritari sai ensi-iltansa heinäkuussa 2008. Elokuva oli saanut ennen ilmestymistään huomiota, kun elokuvassa Jokeria näytellyt Heath Ledger, Nolanin ystävä, kuoli lääkeiden tahattomaan yliannostukseen vuonna 2008. Elokuvasta kasvoi uskomaton menestys ja se keräsi maailmanlaajuisesti yli miljardi dollaria ja sai Oscar-ehdokkuutta. Siitä tuli Nolanin siihenastisen uran menestynein elokuva, sillä elokuvan arvostelutkin olivat pääosin hyviä.
Nolan käyttää mielellään samoja näyttelijöitä elokuvissaan. Muun muassa Christian Bale, Michael Caine ja Cillian Murphy ovat esiintyneet useammassa Nolanin ohjaamassa elokuvassa.

Mukaan Wikipedia.Automaattinen kuvan. ► Christopher Nolan on Kiao

Christopher Nolan elokuvan Elokuvat.Kiao Johtaja seuraavissa elokuvissa: Käsikirjoittaja seuraavissa elokuvissa: Cinema Koko arkin elokuva Christopher Nolan

Julkkikset > C > Christopher Nolan